Followers

Thursday, March 31, 2011

Jangan lupa basuh baju baru

Kamu semua mesti selalu shopping baju, seluar dan pakaian dalaman kan. Pastu bila eksited sangat ada baju baru, belum basuh lagi dah pakai. Siap masih bau kedai lagi.


Ayah saya tukang jahit. Dia selalu pesan, sebelum pakai pakaian baru kena basuh dahulu pakaian tu. Terutama yang pakaian dalaman. Kat kilang baju tu, pekerja main campak je pakaian atas lantai, letak kat dalam stor lama-lama, timbunkan semua pakaian yang dijahit, dan ada jugak baju kat kedai yang orang dah cuba pakai. Kita tak tahu baju tu entah sape-sape pakai sebelum kamu beli.


Aku pernah pergi tempat kerja ayah. Memang pekerja timbun je baju atas lantai. Ha, kalau mak cik-mak cik yang jahit baju kurung kat rumah pon main letak je atas lantai kan. tak de banyak space kot nak letak elok-elok baju-baju tu atas meja. Alah, kamu kalau masuk fitting room pon main campak je baju atas lantai sementara nak tukar baju asal ka. So, kamu jangan lupa basuh dulu baju atau seluar atau pakaian dalaman yang baru beli tu untuk mengelakkan badan ase gatal gatal. Kot ye pon eksaited nak pakai basuh la dulu.

6 comments:

Senorita Nadira said...

setuju2 !!
aku wajib basuh bju baru beli sbb xselesa kai kot bau die tu.. rendam softlan pon jadikla kalo mls nk beros2 pon..kan2?

mR.sYaH said...

betul tu.. setuju..
bahaya tu..

eMMe said...

baik! pas ni saya basuh! heeee~ tQ atas perkongsian ilmu...

Fadhilah said...

tol2..stju sgt2..=)

noornazuha said...

alamak,x penah basuh la plak..ishhh..malas..hehehe,tapi lepas ni nak basuhlaaa

Raji berkata said...

erk yker
ak kdg2 ad yg men pakai jer tros
teruk2
thx for the info ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Shazika Shahrim Design with love by CikBulat