Thursday, December 31, 2009

Ringtone saya lagu Blackdog Bone


Sekarang semua orang bercerita tentang apa azam untuk tahun 2010 yang akan datang esok. Berbicara tentang kat mana nak sambut new year dan buat aktiviti apa pada malam new year dan dengan siapa nak keluar dan dengan apa. Bagi saya pula, saya dah tetapkan tahun baru saya pada 1 muharam dan aktiviti adalah membaca yasin dan solat hajat. Saya dah buat azam pada 1 Muharam.

Saya tak mahu bicara tentang azam. Sekarang nak senaraikan apa yang telah terjadi pada saya pada tahun 2009.


1. Saya bersyukur walaupon berat kurang dari 40kg saya masih sihat di samping keluarga dan kawan-kawan


2. Masih beragama Islam dan menunaikan segala ibadat sebagai umat Islam dan tidak keluar rumah tanpa menutup aurat.


3. Dapat lesen motosikal dan lesen kereta.


4. Belajar di 3 institusi pendidikan. Awal tahun di Matrik Pahang lepas tu sambung sekejap masuk UUM kemudian dapat tawaran masuk Maktab sampai sekarang.


5. Berkesempatan melawat kawan-kawan dan teristimewa di Kulim untuk beberapa kali.


6. Terjumpa kekasih lama sedang bekerja di sebuah kedai makan area Cherasss dan seorang lagi di kampung sendiri siap datang rumah masa raya.


7. Tahun ni berada di 4 buah negeri..Pahang, Terengganu, Kedah dan KL.


8. Saya kehilangan Tol Ki (datuk) pada hari pertama saya berada di Maktab Perguruan dan tidak dibenarkan pulang ke kampung. Sekarang saya hanya mempunyai seorang nenek.


9. Masih berhubung dengan kawan-kawan dari sekolah rendah saya SKBS, SMK(A)DG, MRSM PDRM, KMPH, UUM dan IPIK. Pernah baca kan entry tentang reunion saya bersama kawan-kawan darjah 6 dan saya berhubung dengan kawan-kawan melalui facebook.


10. Blog saya dah berusia 1 tahun dan mempunyai 159 follower.



Itulah antara kisah hidup saya sepanjang 2009 dan akan menjadi kenangan. Semoga tahun 2010 lagi bagus dari tahun 2009. Lagi 1 saya pernah pakai ringtone lagu Gadis Ayu by Blackdog Bone. Bila orang kol sengaja angkat lambat-lambat sebab nak dengar dia sebut part 'Hai si gadis yang manis' Haha perasan bagus itu bagus kan (^____^)

Monday, December 28, 2009

Lagi 5 tahun kena tunggu






Setelah 5 tahun lebih belajar dalam bidang pendidikan akhirnya 2 orang member saya ni dah nak kena posting dah. Best la mereka akhirnya dah berjaya jadi cikgu. saya ni nak kena tunggu lagi 5 tahun. Alah, mereka pon rasa benda yang sama jugak sebelum nak jadi cikgu. Kena sabar dan belajar lagi.



Mereka adalah antara penggalak semangat saya untuk menceburi bidang pendidikan ni. Tahniah buat Mat Ju dapat posting kat Selangor. Adi plak lagiiii la best. Dah la maktab kat Terengganu dapat plak posting kat Terengganu. Saya tanya dia, kau pakai 'kable' ke? Dia kata ikut pesan mak ayah. Parents dia yang pesan pilih negeri sendiri. Oh, mesti doa parents dia termakbul.



Saya pulak berharap nanti saya pon dapat semenanjung Malaysia. Kamu semua doakan saya yek. Lagi 5 tahun weh. 5 tahun. Fuh!




Sunday, December 27, 2009

Bas, pengankutan menuntut ilmu


Berita tentang kemalangan jalan raya melibatkan bas ekpress sering kali kita dengar terutama ketika musim perayaan atau cuti sekolah. Tadi dalam berita kemalangan bas Sani Ekspress melanggar divider jalan menyebabkan penumpang yang berada di tingkap bawah meninggal dunia. Saya pernah menaiki bas double decker Sani Ekspress dan berada di bahagian bawah. Memang kedudukan saya ngan tingkap terasa rendah dan memnag saya tak tinggi. Terasa macam duduk dalam kotak pulak, tapi best tak ramai orang.


Sejak saya menuntut ilmu di rantau orang, pengankutan utama yang saya naik adalah bas ekpress. Semasa menuntut di Kedah selalu naik bas pada waktu malam. Kalau naik bas siang semasa belajar di Pahang rasa tak selesa. Nak tidur pon perasan orang sebelah ushar padahal orang sebelah pon tahan ngantuk malu nak tidur. Takut ayaq liur meleleh orang nampak. Kalau malam tidur dalam keadaan macamana pon dah tak layan orang dah.


Kalau nak tempah tiket bas saya suka pilih seat yang tengah-tengah, tepi tingkap. Terasa macam selamat siket. Kalau seat depan sekali nanti silau. Tak boleh nak lelap mata. Kalau belakang sekali terasa macam naik kuda, melambung je. lagi satu kebiasaan seat belakang budak lelaki yang duduk. Lagilah tak selesa. Jadi seat best kat tengah-tengah.


Alhamdulillah sejak dari form 1 sampai sekarang saya tak ada lah terlibat dengan kemalangan bas ekpress, semoga perjalanan saya di lindungi Allah. Cuma kadang-kadang bas rosak tengah jalan keadaan sekeliling hutan jalan bukit Grik dan terpaksa menumpang bas lain biasa terjadi. Kepada yang akan pulang ke tempat belajar masing-masing, pesan kat bus driver pandu ngan cermat ye. semoga perjalanan anda selamat dan jangan lupa baca doa menaiki kenderaan.





Wednesday, December 23, 2009

Perihal Kentut

Apakah warna kentut?
Tidak bewarna. Aiseyman, kalo kaler hijau mesti la akan tahu siapa yang kentut


Kenapa kentut berbunyi?
Kerana adanya vibrasi rongga 'anus' saat kentut diproduksi. Kekerasan bunyi bergantung pada kecepatan gas. Seperti belajar fizik. Pressure equal to force over area.


Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut?
jangan mengada-ngada,..karang terbakar bontot kalau gas terkumpul terlalu banyak :P


Adakah setiap orang kentut?
Itu sudah pasti, kalau korang masih hidup. Sesaat selepas meninggal pon orang masih boleh kentut. Hari ni berapa kali dah kamu kentut?..


Saat apa biasanya orang kentut?
Pagi hari di toilet yang disebut 'Morning Thunder'. Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah. silap-silap jiran sebelah rumah pon boleh dengar. Awas ye pagi-pagi.


Betulkah lelaki kentut lebih kerap berbanding perempuan?
Tiada kaitan dengan gender. Kalau benar bereti perempuan menahan kentutnya dan apabila mahu kentut banyak sekali jumlah yang dikeluarkan. Bunyi kentut sangat ayu akan terhasil.



Adaptasi sumber: www.karangkraf.com/g3

Monday, December 21, 2009

Dulu semua masih serabai, tapi sekarang......?

Oh hye..! Nostalgia aku terkenang kembali pada 7 tahun yang lepas. Masa itu kami masih main kejar-kejar, pakaian masih serabai, pukul-memukul dan ramai yang belum mumayyiz. Bila dah jumpa balik 7 tahun seterusnya di akhir tahun 2009 perasaan seperti whooooaaaa, semua sudah matang. Segak bergaya. Reunion bersama x-classmates darjah 6 MAWAR 2002 kali ini sangat bermakna dan separuh daripada ahli kelas yang hadir. Semua masih belajar dan belum ada lagi yang berumah tangga.





Antara yang terawal datang. Selepas 7 tahun baru boleh bergambar bersama. (T__T)











Next reunion akan diadakan di majlis kawen salah seorang dari mereka. Ehem, yang pasti bukan aku yang pertama. Okey.


Banyak jemputan untuk menghadiri majlis reunion. Kawan-kawan masa belajar di MRSM dan di KeMPah ajak aku bergathering bersama tapi masa tak meizinkan. Maaf ye kengkawan.



Wednesday, December 16, 2009

Dah boleh nak drift

Alhamdulillah..Setelah berhempas pulas berbelit tangan pusing stereng, kejang kaki tekan pedal, kemek kereta emak langgar pagar akhirnya saya telah LULUS mendapat lesen P idaman kalbu.







Saya bakal memandu di jalanraya. Jom drift ngan aku woooiiii...






Oh! Ini my sistah..! Penggalak semangat.



Saturday, December 12, 2009

shake shook shaken hand

Semalam aku menghadiri kenduri kahwin rumah kenalan mak ayah aku. Personaliti aku agak selekeh sedikit kerana memakai baju kurung adikku yang saiznya sedikit besar dari aku. Sampai di rumah kenduri kelihatan ramai mak cik-mak cik dan anak dara di situ sebab aku pergi pukul 1 orang lelaki get ready untuk gi semayang jumaat jadi tak ramai lah lelaki. So, tak kesah lah kalau selekh pon. :P


Bila jumpa ngan tuan rumah, mak aku bersalaman dengan tuan rumah merangkap mak si pengantin. Lepas tu aku pulak sua tangan nak salam. Aku salam. Aku salam ngan mak cik sebelah tuan rumah. Ekspressi muka mak cik tu bila aku senyum nak salam dia NUMB. Dalam hati aku cakap sorang-sorang. “nak salam ke tak eh?” pastu aku salam la tapi mak cik tu hulur hujung jari je. Okey, ekspressi muka masih seperti tadi. Ish ish ish.


Dulu masa aku kecik telah diperkenalkan dengan budaya bersalaman oleh kedua orang tua ku. Kalau jumpa orang lagi tua kena salam. Dengan bersalaman akan lagi eratkan silaturahim dan menjadi adat kita orang melayu. Aku selalu perhatikan orang lelaki kalau jumpa ngan geng atau member atau ngan lelaki yang lain mereka akan bersalaman berbeza pula ngan pompuan tak ramai yang salam. Aku pon kadang-kadang tak jugak. (T__T) sebab tu lelaki senang nak buat kawan, jumpa kat padang main bola sekali pon dah boleh buat geng.


Berbalik pada cerita mak cik dan aku tadi. Kalau golongan muda macam aku beriya-iya nak teruskan tradisi bersalaman tapi orang lagi tua buat endah tak endah salah golongan muda ke nanti kalau satu masa akan datang budaya ni dah dilupakan. Golongan akan datang dikatakan kuang ajo kalau gi rumah orang tak salam ngan tuan rumah dan seisi rumah. Jadi tak boleh salahkan golongan muda je kalau banyak tradisi kita dah dilupakan kerana golongan tua sekarang tak pupuk amalan tu pada generasi sekarang.


Tatkala melihat orang tak senyum aku rasa nak hiburkan mereka dengan sebuah lagu. Ehem test test. Senyumlah senyumlah ahai cek mek molek. Senyumlah senyumlah ahai cek mek molek.



Thursday, December 10, 2009

Ku intai cinta, dalam rahsia


Sejak akhir-akhir ni aku tak tahu nak luangkan masa nak lepak kat mana kalau aku online. Aku nak sesuatu yang ada pengisian so surfing the internet doesn't waste my free time with something yang sia-sia. i want there is friends and a lots of knowledge that i can got from the internet. some kinds of networking that i sign up is:

yang ni aku sign up masa aku form 4. memang layan giler ah wa cakap lu. Masa ni aku study kat MRSM member aku tolong buatkan. Tiap kali outing mesti cari cc bukak benda alah ni. Tapi sekarang ntahapapa je. Tak ramai dah yang layan benda ni. Kalau aku buka pon hambar je. Sekarang mereka semua duk giler facebook sampai ngan aku sekali layaaaaannn.



Oleh sebab ramai member aku layan myspace, aku pon buat sign up lah 1. I think that myspace is complicated. tp member aku cakap myspace senang lagi dari friendster. yang sadisnya sejak aku sign up tahun 2006 dulu sampai sekarang aku tak de kawan. sekarang mesti dah ter-delete kot account tu.





Lepas tu aku layan blogging pulak masa aku masuk matrik. dah lama dah sebenarnya aku teringin nak ada laman sendiri untuk aku luahkan isi hati dan pemikiran aku. cuma aku tak tahu macamana nak buat. Pastu Roomate aku, Joo yang tolong aku sign up dan ajar aku cemana nak bagi menarik blog aku. Aha..! bagi aku blogger is more attractive than wordpress. Wordpress cam skema sket kan.



Lepas tu boipren aku ajak aku layan Bearshare pulak. Kat bearshare ni kita boleh download lagu, video, buat profile dan chatting. Tapi yang bahayanya, yang add aku kebanyakkan nya aku tak kenal. Aku main approve je lah. Tapi aku tak layan chat ngan orang aku tak kenal eh. sekarang ni aku ada konflik ngan budak Bearshare yang kata dia lebih memahami boipren aku. Ceh, baru kenal dah cakap memahami. Konon.





Oh gosh. Dengan tagged aku memang tak boley blah. Melalui tagged ah aku jadi tipah tertipu bang. Aku pernah cerita kan pasal ni.



So, sekarang aku layan belog je lah. Rasa bestttt sangat bila dapat luahkan apa yang terpikir kat sini. :))



.

Monday, December 7, 2009

Pelamin anganku musnah



Munah dan Awang berkenalan sudah hampir 2 tahun. Dalam masa 2 tahun tersebut mereka telah mengalami segala pahit manis asam garam dalam bercinta. Pernah juga hampir-hampir hubungan mereka terputus tetapi masih dapat di selamatkan kerana masing-masing mengalah dan saling memerlukan antara satu sama lain.



Dalam kehidupan Awang, pelbagai gadis muncul menggodanya namun hatinya tetap terhadap Munah. Walaupun kawan-kawannya sering mengata yang " Munah tak lawa, ramai pompuan cun nak kat ko, ko tak nak pulak" . masalah yang dihadapi dalam perhubungan Awang dan Munah adalah mereka berjauhan, seorang di selatan seorang lagi di utara. Walaupon berjauhan tapi mereka tetap berhubung hampir setiap hari agar tidak merasa perbezaan jarak antara mereka.



Family Munah merestui perhubungan mereka. Namun family Awang mempunyai pilihan sendiri untuk Awang walaupon mereka tahu hubungan yang terjalin antara Awang dan Munah. Perempuan pilihan mereka, Joyah anak kawan mereka lagi cun, kaya, berharta dan mereka agak memandang rendah kekurangan Si Munah. Joyah pandai mengambil peluang dek kerana ada back up family.



Sekarang Munah kebuntuan. Adakah Munah harus meneruskan hubungannya dengan Awang walaupon awang berjanji akan mengahwinininya. Persoalannya sekarang, yang manakah patut Munah lakukan


A) Meneruskan perhubungan dan merebut Awang walaupon tidak disukai oleh family Awang
B) Mengudur diri kerana merasa sia-sia sekiranya Awang jatuh ke tangan Joyah, Munah di minta menyanyikan lagu 'Pelamin Anganku Musnah-azie'
C) Jawapan selain A dan B?



P/s: Susahkan kalo family kaco hubungan anak-anak. Harap readers sudi mengomen persoalan dihadapi Munah





.

Saturday, December 5, 2009

Jangan bergerak..!

Tiba-tiba terlitas di fikiran aku. Kenapa sejak dari dulu kalau tengok cerita bila polis kejar penjahat, polis tu akan cakap " jangan bergerak, kami polis! ". Cuba fikir secara logik penjahat tengah lari, polis cakap gitu. nak ke penjahat tu berhenti. Kalau berhenti jugak baik kau retired la, tak yah la jadi penjahat. Nak jadi penjahat tapi lurus bendul la pulak.


Ubah style siket. Penjahat tengah lari polis sedang kejar. Polis cakap " jangan lari...!" penjahat cakap " Kejar lah, kejar lah, hahaha tak dapat! ".


Ataupon. Penjahat tengah lari polis sedang kejar. Penjahat cakap " Saya lari dulu ye, nanti awak folow tau".


Ataupon macam dalam cicakman. Penjahat tengah lari polis sedang kejar. Polis cakap " Jangan lari...! " Penjahat jawab " jangan kejar..! ".



***Balik kampung teringat nostalgia main polis kejar penjahat.




.

Wednesday, December 2, 2009

come n join me ya

salam my dear readers..


Ingat tak dulu aku pernah posting pasal earning nuffnang aku yang tak naik-naik asyik takat tuuuu je RM 0.oo..daripada zaman aku jahil tatau pape pasal nuffnang ni sekarang tau la siket-siket pasal benda ni. Timekaseh buat rakan rakan blogger yang tolong aku faham dan ajar aku caranya. Mekaseyyyy.....!!!


Hehe. Eksaited nak kasi tunjuk kat kamu. Maap ler poyo jap.




OK laa tu kan. Jom la join saya melancong dari blog ke blog pastu sambil-sambil baca entry kalo nampak iklan nuffnang kuar terus kelik ok. Aiseymen..Ada jugak yang tak kelik pon tapi taruk kat shoutbox "i dah kelik nuff kamu" tapi tak kelik pon kan. Jangan wat gitu saya tak nampak tapi tuhan nampak kan.


Pernah jugak pergi kelik kat iklan nuffnang pastu cari punyer cari shoutbox tak jumpa pastu tak kasi tau la. Its ok. Kita tolong orang nanti orang tolong kita balik kan. Buat jariah siket.so, apalagi....hit me back babe and dude.. (^___^) . .




.

Monday, November 30, 2009

Alahai Mak Teh Mak Ngah

salam semua..

Saya masih wujud la. Dont wory selagi akal masih waras dan nyawa masih ada shazika masih akan menaip di sini. Alahai, rindu saya kah?? Hehehe~~

...............................................................................................................................




Mak Teh mempunyai seorang anak gadis bernama Rosnah. Mak Ngah ada anak lelaki bernama Azlan. Mak Teh dan Mak Ngah adalah adik beradik so, Azlan ngan Rosnah adalah sepupu.


Apabila Azlan dan Rosnah meningkat remaja, mereka di lamun cinta dalam diam tanpa pengetahuan family mereka. Sehinggalah satu hari mereka bercadang untuk bertunang dan berterus terang akan hubungan mereka. Akhirnya, mereka pon di tunangkan.


Hubungan yang terjalin tidak kekal lama. oleh kerana terdapat salah faham antara Rosnah dan Azlan menybabkan family mereka turut masuk campur. masing-masing ingin menegakkan kebenaran. tak mahu beralah. Si anak pula makin gelisah hubungan ibarat retak menanti belah. Akhirnya tali pertunangan mereka pon terputus.


Oleh kerana frust dengan cinta mereka, Azlan telah mendirikan rumah tangga tapi bukan dengan Rosnah. Manakala Rosnah juga telah mendirikan rumah tangga bukan juga dengan si Azlan. Masing-masing telah mempunyai cahaya mata hasil daripada pasangan masing-masing.


Persengketaan tak terhenti di sini. Mak Ngah dan Mak teh masih bergaduh. Jika ada family gathering salah satu family mesti tak hadir. Kalau dua dua datang pon, duk mengata sesama sendiri. kau mengata anak aku, aku mengata anak kau. Macam tu lah lagaknya.


Dek kerana teruknya pertelingkahan mereka sehinggakan di hari kematian ayah mereka (datuk Azlan dan Rosnah) pon masih begitu sampai sekarang.


Kisah ini memberi pengajaran buat aku dan ahli keluarga yang lain jangan bercinta atau menaruh perasaan sesama kami. Cukuplah perihal Mak Teh ngan Mak Ngah jangan di contohi. Kami kena di anggap macam adik beradik.


Aku pon tak lah rapat sangat dengan sepupu lelaki yang sebaya atau lebih tua dari aku. Takut tertimbul perasaan pula nanti. hehehe. So kengkawan, kalau ada menaruh perasaan kat sepupu sendiri simpan je la dalam hati. Jangan jadi macam Rosnah dan Azlan.




.

Thursday, November 19, 2009

Menggelabah babe..

Alhamdulillah.. Aku nak laung kat sini EXAM DAH HABES....!!! Meh aku nak share experience aku setiap kali exam. bukan untuk hari ni je tapi setiap+kali+exam.


Situasi 1: Soklan spot

setiap kali exam benda aku tunggu soklan spot ah. Pergi tanya cekgu-cekgu, member kelas lain, contact member sekolah lain, contact budak tu contact budak nih. pokok nya kedit mesti dah kena standby siap-siap. Pastu kalo dah agak masa dah nak nazak study yang tu je. Pastu padan muka yang spot tak kuar terkial-kial tanya budak sebelah.



Situasi 2: Esok exam, malam baru kusyuk mentelaah

Macam orang normal biasa jugak walaupun target sebulan sebelum exam nak offline, taruk lappy dalam beg zip ketat-ketat tak mau on9 tapi hakikatnya malam sebelum exam baru nak off lappy. Haisshh...Baru nak buka buku bila member datang bilik aku mula lah tegur "eh, study azi?"



situasi 3: Movie

Time nak exam ni lah muncul cerita-cerita best kat pawagam dan dari member-member yang supply video kat aku.

" azie, aku ada banyak movie hot and best. Meh lah ambik. "

" azie, jom kuar tengok 2012. Hangat sekarang ni. "


situasi 4: Beribadat

Baru sibuk cari telekung nak solat. Ajak kengkawan pergi surau, mengaji, zikir, kusyuk dan tawaduk bangun kiamulail malam-malam. eh mesti lah kiamulail waktu malam kan. Pastu time rehat tak pergi makan sebab nak ke masjid solat sunat Dhuha ambil berkat kan solat Dhuha Allah permudahkan rezeki. Astagfirullahhalazim...Perbetulkan niat aku balik.


Situasi 5: Ah..baru teringat

Bila baca soklan, imaginasi aku terbayang-bayang benda yang aku baca dengan kehendak soalan.
contoh soalan: Apakah sumbangan Malaysia dalam OIC?
alamak. Aku tak tahu nak jawab apa tapi aku ingat isi yang dia nak tu duk kat muka surat bahagian kanan, ada gambar kat page tu, tajuk dia siap bold lagi, aku dah highlight kaler kuning tapi isi nya aku tak ingat so, aku hentam je lah.




Itu lah sebahagian yang jadi kat aku. Eh, malam ni aku naik bas kat Putra pukul 10pm. doakan keselamatan aku ya. Bye bye...



Wednesday, November 18, 2009

i wanna be on you~~



Bila tengok balik gambar-gambar i ngan kawan-kawan, i baru tersedar. Banyak nya kawan i masa study kat MRSM dulu berbanding ngan sekarang. Kenapa azi sekarang tak jadi macam azi dulu. yang kawan dengan semuaaaaaaa orang. Not stick only wif a certain people and then at the end it suck u.




Mybe azi sekarang perlu jadi azi yang dulu. Making a lot of friends. i love to be who i am 3 years ago. Not a single or couple friends, but friends with everbody. Oh yeah....!!


support me ya...babe and dude...




........................................................................................................



jom semua kita main kelik2 nuffnang..tapi jangan tak baca pulak entry dan hasil karya org lain. .esok lepas paper last aku dah nak balik kg..akan free giler..so nak melawat belog sambil kelik2..JOM..!!!





..

Monday, November 16, 2009

meseg berantai

“allah aku cintai kau dan aku perlukan kau…datanglah ke hatiku…”" kirim pada 10 orang dan lihat keajaiban malam ini, tolong jangan delete. ia benar2 terjadi. ini sms dari ibu ali said-juru kunci sayyida makkah yang bermimpi bertemu rasulullah saw. beliau berpesan: kuatkan aqidah dalam ibadah kerana dunia ini sudah goyah dan tua. sebarkan sms ini ke 10 muslim insyallah dlm waktu 10 hari akan dapat rezeki besar dan jika tidak disebar tunggulah kesulitan yang tiada henti”


Pernah tak kamu semua dapat meseg yang seakan-akan bunyik camni? Pastu kamu pon apa lagi terus forwad meseg-meseg tu kat member-member sebab tak mahu dapat padah kalo tak forwad kat orang lain.


Kalau dulu-dulu orang edarkan pakai kertas yang di fotokopi. Sekarang kan zaman dah canggih, boleh forwad pakai sms, emel, dan kat ruangan komen. Kalau meseg yang berunsur keagamaan macam kat atas tu jangan lah di layan. Buat tatau je sebab di khuatiri menjadi khurafat dan murtad. nauzubillah.


kenapa pulak takut di katakan khurafat?


sebabnya..kamu akan rasa eh, kalo aku tak forwad ni satgi aku dapat masalah. Itu niat dah lain. Percaya kat meseg tu pulak dah. Aku selalu dapat meseg ni orang forwad kat friendster, emel, meseg, dan tagged. Aku buat donnoe je lah. Malas nak forwad kat orang.


Bila aku dah tau meseg nih boleh timbulkan kurafat, aku terus nak kasitau kamu semua. ingat tau, jangan main forwad je meseg yang bukan-bukan cenggini.




>

Sunday, November 15, 2009

Ruin of the day



Semalam aku pergi Klcc ngan hati lara. Kenapa semua plan ni berubah dalam beberapa minit je. Kenapa kawan-kawan bunuh perasaan aku yang excited nak pergi jalan-jalan bersama dalam beberapa minit je.



So, aku membawa my broken heart to Suria KLCC. Ah, jangan percaya pada gambar di atas. Senyuman yang terukir tak menggambarkan perasaan di dalam hati aku. Aku sedey kenapa dalam gambar hanya aku sorang je. Padahal boleh kepam sekali dalam gambar sampai 5 orang.



See, 2 orang je. Sedey seh..


Jom readers, aku promote korang semua yang tak pergi lagi Petrosains pergi sana sekarang. Yang dah pergi masa rombongan sekolah rendah perlu pergi sekali lagi yek. Tapi make sure uols punyer geng dah get ready to go there. Chills ya.. (^*^)V





.

Saturday, November 14, 2009

Ketulan mu menusuk rongga hidungku

Aku nak bawa kamu semua ke alam imaginasi.

Tolong bayangkan sekarang.


Kamu sedang berjalan ke arah satu pintu dalam keadaan kalut. Pintu tu kamu buka. kamu masuk ke dalam satu bilik. suasana suram je. kamu tutup pintu tersebut dan kamu kunci. Di dalam bilik itu hanya ada kamu seorang sahaja. Ingat! kamu seorang sahaja berada di dalam bilik itu.


Kamu melangkah setapak ke arah satu lubang. Lubang tersebut tak lah dalam sangat. Kamu intai/ jenguk/ memandang ke arah lubang itu. Dalam lubang itu mengandungi air yang agak keruh dan kekuningan kecokelatan.


Ada sesuatu yang berketul terapung di permukaan air. Satu bauan menusuk rongga hidungmu. Kembang kempis hidung kau tyme tu. Otomatik kamu terasa nak muntah+pening. Ketulan tersebut kaler kecokelatan. macam lembik-lembik gitu. Kamu meraung=menjerit.


HOI, SAPE PANDAI BERAK TAPI TAK RETI NAK FLASH NI....!!!


Okey, cerita sampai sini jek. Aku geram betul time aku emergency dalam mangkuk tandas ada ketulan kecokelatan terapung di permukaan air.


Memanglah kita bayar RMO.3O untuk masuk toilet, tapi janganlah sampai nak tayang ketulan kamu kat orang lain. Eeeeeeeee Ingat taw, flash seblom kuar bilik kecik.





.

Thursday, November 12, 2009

attention...! saya nak kawen




current mood:




wah..
tak sabarnya nak kahwen..
cepatlah berusia 25..
cepatlah datang meminang..

hahahahaha




.

Wednesday, November 11, 2009

trauma ngan ym

satu pagi, aku chek la meseg kat Tagged. Ada budak laki mintak emel ym aku. Aku pon kasi lah. Tak lama lepas tu budak tu add aku. then tiba2 dia hantar request nak webby ngan aku. Aku cakap webcam aku rosak. padahal ok je pon. Dia suruh jugak aku accept. Aku pon accept ah sambil tutup webcam aku.


Eh, tak muncul pon.
line aku teruk jugak ah time tu.
Dah lama aku bersabar ngan celcom bodben ni.



tiba-tiba.................



BODOH..!!!


Tu je ayat aku mampu keluarkan dan aku taip send kat laki bodoh tu sambil mengucap panjang. Dah la aku nak exam dia buat onar kat aku macam tu. Terus aku offline.


Sejak insiden tu aku pikir banyak kali nak on9 ke tanak nak on9 ke tanak. Korang faham sendirik ah pe dia tayang kat aku. Lepas insiden tu, bila orang tanya " ada webcam tak?" aku terus offline. Layan belog lagi bagus.



zassssss...

.

Monday, November 9, 2009

Please..Thank tou

Satu hari tengah jalan-jalan pulang dari kedai dengan member-member. Tiba-tiba ada satu kereta berhenti kat tepi.


"er..dik kat mana Flat Sri Melaka? " tanya seorang kakak (mungkin sesuai panggil kakak sebab walaupun ada baby sorang tapi tak la tua sangat)


" owh, akak belok kanan, jalan straight jumpa trafik light belok kiri " jawab member aku.

" pastu ? "

" kat area tu je kak "


Akak tu terus tutup tingkap dan terus berlalu. Eh akak. Tak nak bagi hadiah pape ke kat kitorang? Kami tak minak pon belanja makan kentaki ke, pizzo ke. Just a simple word je sangat beharga. TERIMA KASIH. Ok tak pe. Think positif. Mungkin akak tu terlupa dalam kalut-kalut duk cari area tu.


Hal sama berlaku dalam persahabatan.


" weh, bak siket roti kau"

" ambil ah"

" sedap seh. Tambah siket lagi tuna tu. "

" Oit sampai habis kau bedal"


ERKKKKK..Kenyang. Terus blah tanpa ucap keramat word. Thank you.


Even ngan geng sendiri pon, ayat tu penting. simple je 2 patah perkataan. Terima+kasih. Panjang ke? Kalau dengan mak ayah pernah tak ucap terima kasih? Dengan adik-beradik? dengan jiran? dengan family? dengan kawan? dengan guru? dengan masyarakat? And the most important things. Dengan Allah yang menjadikan kita.


Eh, nanti kan kalau i dah jadi cikgu i nak ajar murid-murid i ucap TERIMA KASIH. Ajarkan pada generasi akan datang. Jom para pembaca sekalian. Jangan lupa ayat keramat yang tak semahal beli caketiau. Tapi sangat berharga. TERIMA KASIH = THANK YOU




.