Wednesday, May 19, 2010

Cara menghilangkan stress ketika sedang ulangkaji versi Shazika

Mood: Sedang ulangkaji subjek Sintaksis dan Morfologi. Banyak benda nak kena tahu. Tiba-tiba blurrr. Rasa mengantuk, lapar dan kepala berdenyut-denyut. Saya cuba fikirkan 1 cara untuk mendatangkan mood study kembali.


Saya ambil telefon. Taip meseg.



"Azie miss u"



Saya mark semua no telefon member dan keluarga yang ada dalam fon. Dan terus send. Beberapa minit kemudian, saya terima banyak meseg yang reply.



Receive message from:


Dila 1f06: Miss u too dear
Kesayangan: Miss u too
Syima MRSM: Haha..Syima miss u 2 syg.
Azira Yasmin: Azira yasmin is on her way to hometown. Wee (Sengaja la tu nak bagi saya jeles)
Ajim: Mish u too sis..
Solehah IPIK: Solehah miss u 2 :)
Mama Kulim: Mama pown miss u..
Joo KMPH: Cannot sleep ya? I'm home alreadylor.
Najwa J2.4: Miss u 2..haha.. nape ngan ko ni azie?
Miarh 6 Mawar: Miss me? Mira miss u too



Itulah sebahagian meseg yang mereka balas. Rupa-rupanya ramai yang RINDU saya tapi tak luahkan kepada saya. Akhirnya saya tahu saya pon dirindui. Okey.. Dah datang mood study . Barulah semangat bila diriku DIRINDUI.



Annoying lah kawan-kawan saya sengaja nak kasi jeles dengan ayat mereka dah ada kat rumah sedangkan saya tengah bertungkus-lumus berhempas-pulas dengan nota-nota mengulangkaji pelajaran. T___________T tsk.



Kamu rindu saya tak?



44 comments:

hanie@nisya said...

heheheee

pandai cari mood

:)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

miss u too~ heheee.. rajin2 la update blog :D

|arieza| said...

aku ptt tnye ko. rindu aku kn??? hihihi

naz said...

haha biasa saya buat sama

et said...

keh3.xpernah buat macam tu,boleh la cube lepas neh..err..xrindu pulak.keh3.

melatidaisy said...

salam..

hehe..so sweet.. praktikel jgk idea nk nk hilangkan stress versi shazika ni kan..lain kali sy nk cuba gk..tp skrg ni sy tak sterss la sbb sy pon tgh cuti kt rumah .. hee =)
(saje je join member2 kamu td ^_^ )

good luck ye miss shazika..all the best in exam =)

shazika said...

hanie:
mood sentiasa kena di cari

aisumi:
yeay! ada org miss me.
^_______^
akan selalu update


arieza:
owez miss u la bo
kau tu miss aku tak?

et:
sampai ati tak rindu aku
sob3
cuba jangan tak cuba

naz:
eh
samalah kita
hehehe

melati:
kamu ni
bg sy jeles
huwaaaaa T___T


tengkiu..doakan sy heh

Mario said...

uikkk...besar gak modalnyer...ekeke ingatkan free...haha

yan said...

hehe. senangnye nak dapat mood mcm tu.

khaliesah said...

sukee~
huhu :)

cey_ay@18 said...

eee..kak azie bajet nyer
slamat aku x balas....
nape x send kt syazwan yahaya??sian kt dy...

cey_ay@18 said...

eee..kak azie bajet nyer
slamat aku x balas....
nape x send kt syazwan yahaya??sian kt dy...

Hazzy Ishak said...

boleh teleng kepala kalau asyik study je

aduka said...

x naek pn nama shazika dlm inbox?

x rindu!

=P

reen_sofee said...

alolo
cian nye die!
hehehe
miss u ketat ketat!
ngeh ngeh

TUKANG KATA said...

saya rindu membaca en3 kamu cikgu azie.

:)

doakan kamu sukses2 selalu..

ameen!

shazika said...

mario:
1 sen je utk 1 meseg
asalkan puas ati
mood okey :))

yan:
mmg senang
tp kena kuarkan modal

khaliesah:
weee~~
suka sy ke?
hik3

pok din:
disaster kot kalo aku send kat dia
hahahaha
nak cari nahas

hazzy:
sy stdy smbil baring
tak teleng
tp tido :P


aduka:
sory bro
sy bzy study smpai stress
hahaha
hujung mggu free sy terjah kamu

reen:
oh..
ketat2
takut nnt tak muat
hak3

tukang kata:
muah!
amin..

hans said...

hahahahah
dah lama den dekat rumah
tgh bercuti
baik punya

aien_Raz said...

hahaha...
kraetif dan inovatif...

pasnie leh r gna cra nie nk hilangkn stress.. hak3

shazika said...

hans:
huk3
kamu saje la tu kasi jeles
T_____T
sob3

aien_raz:
try jgn x try

Nuraisyyah said...

hhahahahha..miss u too shazika :) hikhik

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

errr..
imiss utoo..tri..n for..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

errr..
imiss utoo..tri..n for..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

errr..
imiss utoo..tri..n for..

AkU said...

xwindu pown..sebab u menduakan iii..wakakak..

AiDa AzRyN said...

rindu!:)

sugar2 kapas strawberry said...

ahahahhaha..mo try la!

eik`S noName said...

owh,...best sgt care nie...nak test skali...hahha

Aidy Shahiezad said...

hahaha...
idea mmg menarik giler..
tp, byk plak kredit hp ye... ;p

cik bunbun said...

tips best. hahahahaha
nak cuba lah nanti kekekeke:P

[z@ck] said...

kahkahkah..
nak bt mcm tu jugak la nanti..
=)

Colourful life said...

raminya rindu dia..hihik
g0od luck yerk..

ApekxHensem™ said...

kreatif!

Awek Tocang said...

wah! I like this entrylah!

http://awektocang.blogspot.com

Anonymous said...

salam..
hehe..
sy pun slalu buat bende ni ketika ngantok or takde mood
ngee
=)

NARDtheNERD said...

miss u too...
teehehe~..=)

~Dr.CiNta~ said...

kakak, saya pon dah buat, hehe, semua nye gara2 mengantok teramat -_- pastu gelak sorang2, ceh, tinggal mr ____ je sibuk -_- yang laen bile bals msg, bile sye bace gelak2 je =) (sahih masuk wad saket jiwa)

+akufobia+ said...

kalau bosan,bibit rindumerindu ni mula la datang.haha.

gEe said...

good idea. pasni buleh dah tiru. hehe

! Wani Mahassan ! said...

i miss u too :D
wani nak tiru laa.. boleh? :)

thaevakumari anndy said...

gd azie..nak try la pasnie..hihi..

thaevakumari anndy said...

nice azie...nak try la pasnie..:)

Secrets of A Teenage Girl said...

dorg malu nak bgtahu lah tu yg dorg rindu awk..hehe..

nice tips, bolehh try lepas ni..hehe ;)

Secrets of A Teenage Girl said...

dorg malu nak bgtahu lah tu yg dorg rindu awk..hehe..

nice tips, bolehh try lepas ni..hehe ;)