Followers

Sunday, July 1, 2012

Barang kosmetik yang super comel


Salam semua... Kali ni aku ada benda best nak share ngan kamu. Jeng jeng jeng. Minat barang-barang kosmetik dari korea atau jepun tak? Yang ni memang direct terus dari jepun sebab seorang kawan aku sedang belajar di sana dan sajalah buat jualan kecil-kecil lan mana tau ada yang berminat untuk dapatkan barang-barang dari jepun dan Korea.


Barang-barang kosmetik yang dijual dan pre-order 



NATURACTOR Cover Face and Silky Lucent Powder FROM MEIKO JAPAN
Harga: RM45 (termasuk postage dari Jepun)

Yang ni kompem original dari Meiko sebab kawan aku pergi sendiri ke booth Meiko di Jepun.



Pressed Powder (compact powder)- NATURACTOR MEIKO COSMETICS
Harga:  RM47 (including postage fron Japan)
RM39 (without postage)


Sesuai untuk mereka yang kurang suka menggunakan loose powder, pressed powder ini lebih compact, ringan,sesuai dan mudah untuk dibawa ke mana-mana , dan boleh menjadi finishing make up yang terbaik untuk wajah anda. jadi, ini pilihan yang baik untuk menggantikan loose powder. ^_^ 

code colour:
430: Utk kulit cerah mcm cina
441: Utk kullit cerah melayu (cover face 141/140)
451: Utk kulit medium/natural melayu (cover face 151)
470: colour purple



 Shini Star Lip Balm
Harga: RM25 (each)


 Yang ni memang aku ternanti-nanti mau memilikinya. Dah lah guna model kumpulan Shini yang cute cute itu. Packaging Etude House memang comel-comel semuanya. Tak rugi beli dan gunakan lipbalm ni. Kalau kat Korea dan Jepun, lelaki pon pakai lipbalm. betapa mereka sangat mementingkan penjagaan diri tak kira lelaki atau perempuan.


Dan yang last sekali ni ce teka amende barangan ni...??? 



Yang ni adalah Missing U Hand Cream ! Comel giler handcream dia. Kalau aku lah rasa sayang nak guna sebab sangat kiut. Harga: RM32 (each). 



Macam mana nak tempah barang-barang comel ini?

Kamu pergi online facebook dan LIKE page ini. Kat situ ada banyak lagibarang-barang kosmetik yang comel-comel dan bagus. Papehal kalau berminat terus PM owner dia eh. Nadira. 


Kalau tak mau beli dengan harga postage macam mana nak dapatkannya?

ini jawapan dari owner:

"saya akan bawak balik ke Malaysia bulan 8 nanti. Sesiapa yg berada di area KL, Shah Alam n Kelate boleh PM saya utk harge without postage kalo nak amek by hand (SANGAT MURAHHHH )" 


Yang ni je ke barang yang ada?

Ada banyak lagi. Papehal gi ke page ini kalau tak sabar untuk ketahui barang-barang yang lain  di next entry. So, apa tunggu lagi. Dapatkannya sekarang.!

2 comments:

Romeo Laut said...

Memang ejen iklan antarabangsa dah ni. Hahahah.

Senorita Nadira said...

hiiiiii thanks a lot azie ku syg !! terbaek punyer iklan ni.... hhihi:)) moga2 bertambah rezeki kite bersama amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Shazika Shahrim Design with love by CikBulat