Followers

Thursday, November 4, 2010

Basah ketiak


Hari tu sembang ngan sorang kawan aku yang ambil education di sebuah universiti. Aku tanya la pengalaman dia pergi praktikal di sebuah sekolah menengah harian biasa. Sangat berbeza cara nak layan budak sekolah menengah dengan sekolah rendah. Harap-harap nanti kalau kena posting ke sekolah aku tak terlepas ke sekolah menengah.



Al kisah, kawan aku ni masuk la mengajar. Pada hari tu elektrik tak ada. Waktu dia mengajar tu dah tengah hari. Murid-murid pula buat bising. Member aku bengang ah dah la tengah panas kan kipas tak de. Dia pon cekak tangan kat pinggang. Pastu tiba-tiba sorang pelajar bersuara.



"Eeeeee..ketiak cikgu basah".



Waktu tu cikgu pakai baju kurung plain. Member aku pon tanya aku. kalau aku berada kat situasi dia apa aku nak buat? Aku pon jawab.



"Kalau aku lah, aku akan buat-buat macam ada orang kol henfon aku, ataupon cakap cikgu nak ke bilik guru jap ada meeting".



Kawan aku cakap, kalau berada dalam situasi tu cikgu kena cool je walaupon dalam hati rasa malu giler. Mesti pandai handle kelas. Tapi lepas ni kena berhati-hati. Budak-budak makin nakal dan makin pandai. Oh! Kalau boleh tak nak pakai baju plain ke kelas.


8 comments:

nurain said...

haha..yang penting kena pandai handle situation, betul tu!

haha.malu noks!

Aoi@riena said...

hahaha... malu giler kot... hehehe.. adoi.. bebudak skrg sukati je.. hehe

Aisyah AR said...

wahhahah!! dasyat bdk2 skang ni...cikgu2 pas ni kna ready mentaly and physically la...hahhah!!!

PinQib said...

klu sy, sy jegil mte

Kak Long said...

adoyai..budak2 zmn skrng.memang straight 2 da point..kita dlu nak ckp apa2 tentang cg pon rasa takot even benda 2 bkn sesuatu yg memalukan..apa laa yg bdk2 zmn skrg mkn smpai jd camtue..

TUKANG KATA said...

HAHAHA

confidence kena tinggi beb.

alinac lover said...

hahha..lawak2

p/s=jemput join Giveaway yong ek

http://www.alinacshoppe.com/2010/11/giveawayalinac-membership.html

alyaclumsy said...

haha , kesian cikgu tu , hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Shazika Shahrim Design with love by CikBulat