Followers

Wednesday, March 10, 2010

Ronda-ronda dalam hutan main dengan anak orang asli


Sebagai chekgu-to-be yang kos sosial study kami kena la bersoooosial tak kira agama, bangsa, dan negara. Baru-baru ni chekgu sosial ni masuk perkampungan orang asli lagi sekali untuk buat kajian berkenaan ekonomi orang asli. Haritu kaji pasal orang asli yang dah moden duk dalam rumah banglo tapi yang ni rumah buluh je.




Pastu tempat tu berbukit. Memang mencabar giler ditambah lagi dengan anjing-anjing yang berkeliaran. Tapi anjing kat sini jinak dari anjing yang dah moden tu. Penat jugak la melilau cari responden untuk kajian kali ni. tengah lilau lilau terjumpa ngan anak orang asli. Ramah betul dorang tu. Siyes. Kat sini ada dalam lebih kurang 18 suku bangsa orang asli. Ada yang agama islam, kristian dan ramai juga yang tiada agama.









Dah jumpa ngan dorang ni semua apalagi, kami main la permainan ala-ala sukaneka bersukaria di malam raya dengan dorang. Ha, yang chekgu sosial ni tumpang main sekali ngan anak-anak orang asli. Boleh tahan jugak ye chekgu.







Chekgu vs anak orang asli.



And again, i need to complete my asignment. Fuh! Banyaknya asignment nak kena setel. Nasib baik semua kena hantar lepas cuti. Nampaknya tak ber-holiday sangat la cuti ni. Hadoy.






28 comments:

noor afzan said...

wah..good xperience tuh..

ardinihumaira said...

^_^ bakal chekgu ye... seronoknya menimba pengalaman ...

siapkan esemen tau!

shazika said...

afzan: mmg sangat good

aridini: wokeyh..saya buat skrg

hans said...

bestnya experience nih

shazika said...

hans: try la hans

|arieza| said...

erkk aku nk tnye. ngape byk aktiviti luar korang berkaitan ngn org asli? ko ambik subjek about them ke ape?

shazika said...

lesbo :aku kan soooosial
xde la..
sem ni kajian pasal org asli
mcm kajian sjrh, geo

sem dpn tatau la kaji apa plak

[z@ck] said...

wah..best la ko dik..
ada chance nak g tgok tempat orang asli..

Khairi said...

best tu. tapi tak nampak asli sgt la budk2 tu mcm budak2 kat kg saya jer ;p

A+z+i+E = AziE said...

org asli kt ni?? ari tu kami p pulau carey.. huhu.. paling dasat pnah p k kuala mu.. lg mencabar.... huhu

psychopath said...

awak nampak asli.

*tapasalpasal*

shazika said...

sis z: alaaa..akak lg best le jumpa omputih


khairi: ni org asli dkt kl mesti la up sket..x la teruk sgt dorg

shazika said...

azie: ni org asli kat gombak..pulau carey tang mana?

psychopath: apakah???

oranglidi said...

alamak. terberpacaran plak dah.

shazika said...

orglidi: hadoy..salah penggunaan imbuhan..ter+ber

Monkey D Luffy said...

cikgu pun buat assignment mcm bidang social study

ish3

shazika said...

fcc: huhuhuhu~~

sugar2 kapas strawberry said...

tmpt sy pon byk org asli..
anjing hri tu..lex je parking rehat kt bus stand..kecut perut nk lau..huhuhu

shazika said...

sugar2: heh..nasib baek x kaco kamu tak pon ikot kamu naek bas

hafizmd said...

Pengalaman bagus ni..seronok juge kalau jadik cikgu ni yer..

shazika said...

hafizmd: belum jd lagi ni..
baru trainee

MiSz MaNja said...

Selamat malam cikgu.. i syg cikgu yg buat keje dgn ikhlas.. good j0b..

shazika said...

misz manja: wohaaa..jd u syg i la ni heh

AtieAbid said...

selamat malam cikgu..

♥ shiMawar ♥ said...

wa..bestnye dpt gi tempat2 camni..dpt pengalaman baru tgk tempat org..smga jd cikgu yg brdedikasi.. :)

p/s : cikgu vs ank org asli, sape yg menang..? jgn wat malu kaum cikgu tau..hehe.. ;)

|arieza| said...

sem dpn. kaji pasal aku plak :p

Ms.Independant said...

Wah! bakal cikgu ni!
kene pandi layan karenah budak2...

:)

hans said...

xder geng nak pergi sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Reserved to Shazika Shahrim Design with love by CikBulat