Wednesday, June 1, 2016

Ada aku kesah?


Assalamualaikum..

Bertemu lagi kita di laman blog yang makin sendu ni. Jangan ingat blog ni akan terus sepi. Aku akan usaha jugak share something ngan kamu pape yang aku rasa bermanfaat untuk di share. Insha allah..

Orite guysss... kali ni nak share 1 buku best untuk.motivasi kendiri yang makin lemau. Hahahahha.. jenis aku bila aku rasa down aku lebih suka lepak dalam bilik sambil baca buku motivasi.

Buku kali ni opkos hasil tulisan motivator kesukaan aku tak lain dan tak bukaann...tadaaaa!!!dr.hmTuah. hehehe..



Tajuk buku : Ada Aku Kesah?
Penulis : Dr. HM Tuah Islandar alhaj
Terbitan : Karangkraf
Harga : RM12.90

Melalui buku ni macam maca ilmu kita boleh dapat bukan saja pasal motivasi. Bila baca buku ni aki rasa macam penulis tu tengah bercakap ngan kita. Bacaan santai jer. Ayat tak perlu gramatis sangat dan bunga bunga.

Salah satu ilmu aku dapat.. untuk mengelakkan diri daripada terkena sihir atau santau selalulah amalkan baca surah al-falak. Bila aku chek terjemahan surah ni haa aa lah ada diceritakan tentang tu.

Dan aku jugak kagum ngan kisah sepasang suami isteri yang dah tua datang pesta buku borong banyak buku untuk dibaca oleg mereka. Bukan untuk anak cucu. Sampai ke tua suka membaca woo..amaze.

So, apa tunggu lagi.. Pi beli lekaih buku ni dan buku buku karya beliau. Murah ja mampu milik. Tak rugi kalo korang baca.


"Orang yang banyak musafir jiwanya tidak miskin-dr.Tuah"


1 comment:

Nabila Syifa said...

wah tajuk buku sekarang ni gempak2